Verschillende fysiotherapeutische behandelingen bij Fysiotherapie Delfshaven in Rotterdam

Contact

Bij Fysiotherapie Delfshaven kunt u terecht voor verschillende fysiotherapeutische behandelingen. Onze ervaren fysiotherapeuten zijn gespecialiseerd in onder andere oedeemtherapie, manuele therapie en dry needling. Lees hieronder meer over deze behandelingen.

Oedeemtherapie

Oedeemtherapie wordt gegeven aan mensen die klachten hebben omtrent een (lymf)oedeem. Een lymfoedeem is een abnormale ophoping van vocht in het lichaam. Oedeem kan het gevolg zijn van kanker, problemen met de bloedvaten, littekens, bestraling, chemotherapie, een operatie of een ongeval. De lymfevaten kunnen hierdoor beschadigen waardoor er vochtophopingen ontstaan in het lichaam.


Een fysiotherapeut gespecialiseerd in oedeem probeert met de behandeling de afvoer van vocht te stimuleren. Dit kan gedaan worden met verschillende soorten oefentherapie en massages die de vochtafvoer bevorderen. 


Bij oedeemtherapie is het belangrijk om geduld te hebben. De resultaten worden namelijk pas na een tijdje zichtbaar. Bij oedeemtherapie is geduld een schone zaak. Het duurt even voordat er een blijvend resultaat is bereikt. Wanneer uw lymfoedeem gestabiliseerd is, kan deze stabiel gehouden worden door bandages, tape en therapeutische kousen.


Oedeemtherapie is geschikt voor mensen met een aangeboren oedeem of een oedeem die ontstaat na een operatie, bestraling, spataderen of een ongeval, waardoor het gebied rondom de lymfevaten is beschadigd.

Maak een afspraak

Manuele therapie

Manuele therapie draait om gewrichten, houding en beweging. Een manueel therapeut zal uw gewrichten helpen om beter te functioneren en tegelijkertijd uw houding en beperking in bewegen verbeteren. Om dit te doen, past de manueel therapeut verscheidene technieken toe. Deze technieken hebben vaak een direct effect. Zo zal pijn direct afnemen en kunt u zich gelijk beter bewegen. Naast het toepassen van specifieke technieken, zal een manueel therapeut uw gezond bewegen stimuleren door instructies, adviezen, begeleiding en inzichten te geven. 


Een fysiotherapeut mag zich een manueel therapeut noemen wanneer deze een opleiding voor manuele therapie heeft gevolgd. Tijdens deze opleiding heeft de therapeut kennis verworven omtrent bewegingsmogelijkheden van het lichaam en het functioneren van de wervelkolom. Het doel van deze opleiding is om dieper inzicht te krijgen in de oorzaak van uw klachten, om zo een behandeling op maat op te stellen.

Maak een afspraak met de manueel therapeut

Dry needling

Sinds 2005 kunnen fysiotherapeuten in Nederland ook een dry needling behandeling uitvoeren. Tijdens deze behandeling wordt er een droge acupunctuurnaald gebruikt op een verkrampt plekje - een triggerpoint - in de spier. Deze triggerpoint is vaak verantwoordelijk voor lokale drukpijn, maar ook voor pijn die doorstraalt naar andere plekken en/of gewrichtspijn. Door de droge acupunctuurnaald zal de spier sneller ontspannen en minder klachten veroorzaken.

Dry needling is onder andere geschikt bij de volgende klachten:

  • Overbelastingsklachten in nek, schouder en/of arm door lichaams- of werkhouding.
  • Acute of chronische sportblessures
  • Spierverkrampingen ontstaan uit rugklachten of meniscusletsel
  • Frozen shoulder
  • Bewegingsbeperking in gewrichten na het gebruik van gips of een sling
Kom langs bij Fysiotherapie Delfshaven