Lichamelijke klachten verlichten met fysiotherapie

Contact

Met welke lichamelijke klachten kunt u bij ons terecht?

Heeft u pijn aan uw lichaam door een (sport)blessure of ongeval? Last van spierpijn of pijnlijke pezen? Moeite met langdurig zitten of pijn bij het lopen? Onze fysiotherapeuten kunnen u helpen deze klachten te verlichten en adviseren u in het verbeteren van uw houding. Zij kijken naar uw persoonlijke probleem en pakken dit gericht en effectief aan. Met een behandeling op maat, de juiste oefeningen en goed advies bent u snel weer van uw lichamelijke klachten af.

Wat is COPD?

Een chronische ziekte waarbij fysiotherapeuten van belang kunnen zijn is COPD. COPD is een longziekte waarbij uw longen zijn beschadigd. Ademen kost veel moeite en u heeft hierdoor weinig energie. De afkorting COPD staat voor Chronic Obstructive Pulmonary Disease.


Wanneer u COPD heeft, heeft u minder zuurstof waardoor het ademen wordt bemoeilijkt. Hierdoor kunnen dagelijkse handelingen zoals traplopen, boodschappen doen of aankleden een stuk lastiger zijn. 


Uw longen kunnen niet voorzien in voldoende lucht en een normale ademhaling. Een volwassene ademt per dag gemiddeld zo'n 11.000 liter lucht in en uit. Bij iemand met COPD lukt het soms maar om de helft van deze hoeveelheid in en uit te ademen.


COPD bestaat uit verschillende aspecten en is dan ook een verzamelnaam voor chronische bronchitis en longemfyseem.


Chronische bronchitis
Bij chronische bronchitis zijn de bronchiën constant ontstoken. De bronchiën zijn de vertakkingen van de luchtpijp naar de longen. Door de ontsteking maakt het lichaam meer slijm aan en is ademhalen lastiger.


Longemfyseem
Bij longemfyseem of emfyseem gaan er langzaam longblaasjes verloren. De longblaasjes zorgen ervoor dat zuurstof na het inademen in het bloed terechtkomt en dat afvalstoffen kunnen worden uitgeademd. Hoe minder longblaasjes er zijn, hoe moeilijker dit wordt. Hierdoor kan er snel benauwdheid ontstaan.

Fysiotherapie bij diabetes en hartklachten

Heeft u moeite om uw bloedsuikerspiegel op peil te houden? Bent u bang dat u lichamelijke klachten krijgt als gevolg van een hypo tijdens een inspanning? Om meer controle over uw lichaam te krijgen, is het verstandig om zoveel mogelijk te bewegen. Bewegen is gezond en helpt om lichamelijke klachten bij diabetes te verminderen en voorkomen. Bovendien vermindert het de kans op hart- en vaatziekten. Wees daarom actief en blijf gezond!